070 357 0800

Aan de wandel in Lisse

Op 20 juni jl. mochten 2 collega’s van SDB Ayton een bijdrage leveren aan de rolstoelwandeltocht, georganiseerd door DSV | Verzorgd Leven, voor de bewoners van Rustoord in Lisse.

Sinds augustus 2016 is Rustoord gevestigd in een prachtig nieuw gebouw in Lisse, voorzien van de modernste zorgfaciliteiten. Ook is er een mooie tuin om het gebouw aangelegd.

DSV | Verzorgd Leven is een Protestants Christelijke organisatie die diensten levert op het gebied van zorg, wonen en welzijn. DSV heeft woonzorgcentra in Katwijk en een locatie voor zelfstandig huren met zorg, Rijnsburg en Lisse. Daarnaast biedt DSV thuiszorg, aanvullende servicediensten en welzijnsactiviteiten in de gemeenten Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg en Lisse.

Het was een erg warme dag maar desondanks zat een heel aantal bewoners klaar om mee te doen aan de wandeltocht in rolstoel. Een dame heeft de hele wandeltocht zelf gelopen achter de rollator, een hele prestatie. Er waren voldoende vrijwilligers en het was erg gezellig onderweg!

De rolstoelwandeltocht ging door het mooie hart van Lisse en vele bewoners herkenden plekken waar ze lang niet meer waren geweest. Er was voldoende water aanwezig en tijdens de tussenstops was het echt nodig om het vocht weer op peil te brengen. Na afloop hebben we gezellig koffie en thee gedronken met een overheerlijke gevulde koek van de beste bakker van Lisse.

Wij hebben (weer) ervaren wat een kleine moeite het is om ouderen, die geweldig verzorgd worden maar waarschijnlijk niet heel vaak op pad gaan, mee te nemen tijdens een wandeltocht. Het doet de ouderen goed om buiten te zijn en een praatje met ze te maken.

Sorry, the comment form is closed at this time.