070 357 0800

Een nieuwe cao VVT, wat betekent dit voor u?

Een nieuwe cao VVT, wat betekent dit voor u?

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat er op 14 oktober een onderhandelingsakkoord is bereikt over een nieuwe cao voor de verpleging, verzorging, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg (VVT) met een looptijd van 2 jaar, tot april 2018. Een belangrijk akkoord aangezien het hier zo’n 380.000 werknemers betreft met daarin een aantal ingrijpende afspraken om de medewerkers meer waardering en ruimte te geven en zo de kwaliteit van de zorg beter te waarborgen.

Direct weten hoe SDB u hiermee kunt helpen, klik hier

 

Belangrijkste aanpassingen
De medewerkers krijgen een structurele loonsverhoging van 4% over 2 jaar die bestaat uit een loonsverhoging van 0,65% per oktober 2016 en een loonsverhoging van 1% per juli 2017. In december 2016 en februari 2017 ontvangen de medewerkers 2 keer een eenmalige uitkering van 1,2%. De eindejaarsuitkering wordt omgezet naar een 13de maand en vanaf januari 2017 ontvangen alle medewerkers ORT over vakantie en verlofdagen. Deze ORT was lang een punt van onderhandeling. Nu er besloten is dit wel toe te passen volgt er een nacalculatie over de afgelopen 5 jaar voor iedere medewerker die ORT-diensten heeft gewerkt. Belangrijk hierbij is dat u deze kosten nog dit jaar op uw balans moet opnemen. Overzicht van alle aanpassingen vindt u hier.

Wat betekent dit voor u?

Natuurlijk is het fijn dat er een aantal zaken beter wordt geregeld voor uw medewerkers. Maar op dit moment is het belangrijk dat u goed weet wat er van u verwacht wordt, welke kosten dit met zich meebrengt en welke stappen u moet doorlopen. Vandaar dat we alles voor u op een rijtje hebben gezet want we hebben natuurlijk niet stil gezeten. Als zorgspecialist op het gebied van planning, HR en salaris kunnen wij veel voor u betekenen in dit proces zoals o.a. het verzorgen van de juiste salarisverhogingen, de eenmalige uitkeringen en ook kunnen we helpen met de berekening van de ORT over de afgelopen 5 jaar zodat u precies weet waar u aan toe bent en dit kunt inbrengen op uw balans in 2016. Interesse?

Klik hier en u kunt zich direct aanmelden of natuurlijk contact opnemen met uw accountmanager.

Nog niet definitief maar wacht niet langer af.

Het akkoord is inderdaad nog niet definitief maar de verwachting is dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in december deze aanpassingen verbindend verklaart. Aangezien er dit jaar nog het nodige van u verwacht wordt, adviseren wij dan ook niet langer te wachten maar helpen wij u graag met het inzichtelijk maken wat dit voor uw organisatie betekent en hoe wij u kunnen helpen dit op een juiste manier te verwerken. Meld u nu aan.

Achtergrond

Waarom zijn de aanpassingen nodig? Er is een hoop verandert in de zorg en dat vraagt het nodige van u en uw medewerkers. De aanpassingen zijn gericht op meer waardering én ruimte voor de medewerkers. Vandaar de loonsverhoging maar ook vermindering van de werkdruk. Ruimte voor professionaliteit én ruimte voor de dialoog met cliënten staan daarbij voorop. Want medewerkers bepalen immers de kwaliteit van de zorg. Dit akkoord is bereikt door de bonden NU’91 en CNV Zorg & Welzijn samen met de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN. FNV heeft dit akkoord niet getekend.
Meer informatie over de cao? We staan voor u klaar zodat u zich kunt inzetten voor uw medewerkers en de beste zorg voor uw cliënten.

Sorry, the comment form is closed at this time.