070 357 0800

Gemiva-SVG Groep

SDB vrijwilligers knappen tuinmeubilair op voor Swetterhage, onderdeel van de Gemiva-SVG Groep

Woon- en leefgemeenschap Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp, onderdeel van de Gemiva-SVG Groep, ontving op woensdag 31 augustus vier SDB vrijwilligers die het vaste tuinmeubilair voor hen kwamen opknappen.

Swetterhage
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen in Zuid-Holland die (nog) niet zelfstandig hun leven in de maatschappij vorm kunnen geven. De medewerkers van Gemiva-SVG dragen bij aan een zo goed mogelijk leven van deze mensen. Als onderdeel daarvan biedt woon- en leefgemeenschap Swetterhage driehonderd mensen met een verstandelijke handicap een plaats om te wonen, werken en recreëren. Zij krijgen zorg en begeleiding van vijfhonderd medewerkers en ongeveer driehonderd vrijwilligers.

Nieuwsgierige bewoners
Onze vier SDB vrijwilligers werden ontvangen met koffie en rondgeleid door de coördinator informele zorg en recreatie om een beeld te krijgen van het terrein en de sfeer. Zij waren onder de indruk van hoe open en vertrouwd alles aanvoelde; alsof zij door een groene woonwijk liepen van een willekeurig dorp. Tegelijkertijd kwamen zij op een leuke manier in contact met de bewoners die nieuwsgierig naar hen waren. De technische dienst voorzag onze vrijwilligers van het benodigde materiaal en daarna kon het klussen beginnen.

Passie voor zorg
De SDB vrijwilligers knapten in totaal zes banken op. Eén van deze banken stond bij de ingang van het Swetterhage terrein verborgen tussen het groen en was al jaren niet meer geverfd. In nog geen uur werd de armoedige bank omgetoverd tot een uitnodigende zitplaats. De bewoners vonden de banken zo mooi geworden, dat zij onze vrijwilligers Vincent van Gogh noemden. Nadat nog een paar tuintafels van een likje verf waren voorzien, werd de klusdag afgesloten met een drankje. De bewoners zijn blij met hun opgeknapte tuinmeubilair en de SDB vrijwilligers kijken met een voldaan gevoel op de dag terug. Het engelengeduld en de warmte waarmee de medewerkers van Swetterhage de bewoners verzorgden, maakten een diepe indruk op hen. Het was goed om de kantoorbaan voor een dag te ruilen en de passie voor zorg te zien.

Sorry, the comment form is closed at this time.