070 357 0800

Genieten van de natuur in Raalte

Op 16 mei jl hebben 3 collega’s van SDB Ayton Angeli Custodes bezocht, Het voormalige kloosterziekenhuis is tegenwoordig één van de vijf woonzorglocaties van Zorggroep Raalte. Hier wordt zorg verleend in een voormalig kloosterziekenhuis. Een deel van het pand is gerenoveerd en het was mooi om te zien hoe de inrichting is afgestemd op de bewoner met dementie; oude spullen, rustige kleuren, hoekjes met bewegende elementen.

Onze medewerkers hebben in de ochtend in de ‘rolstoel- en rollatorwasstraat’ onder het toeziend oog van de bewoners, de rolstoelen en rollators weer blinkend schoon gemaakt.

Sommige bewoners konden hun rolstoel niet gemakkelijk uit en bleven, met een regenponcho aan, gewoon in de rolstoel zitten! Eén bewoonster had haar rollator zelfs de avond ervoor al klaar gezet bij de wasstraat.

Er was leuk contact en iedereen had er veel plezier in!

In de middag stond een activiteit van het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) gepland. Zorggroep Raalte is koploper en ambassadeur binnen het project “Grijs, Groen en Gelukkig’ van het IVN. Dit project wil zorginstellingen stimuleren om meer groen in huis te halen en meer groene activiteiten te organiseren. Men onderzoekt hierbij of bewoners gelukkiger worden door meer groen.

Er was een natuurbelevingstocht door de tuin uitgezet waarbij de deelnemers de aanwezige planten eens extra goed gingen bekijken, voelen en ruiken. Er is plantenmemorie gespeeld en zelfs een huisparfum d’Angeli gemaakt!

De sfeer was ontzettend goed deze dag, onze medewerkers zijn dankbaar dat ze deze erg leuke bijdrage hebben kunnen leveren!

Sorry, the comment form is closed at this time.