070 357 0800

Nieuw: blogserie Menno Lanting

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Special voor SDB Ayton schrijft hij 10 prikkelende blogs over vernieuwing, leiderschap en innovatie in de zorg.

De wereld verandert: oude wetten en modellen blijken steeds vaker onbruikbaar, nieuwe worden al doende ontwikkeld. De wereld lijkt door alle digitale technologie alsmaar kleiner te worden, en tegelijk zorgen al deze verbindingen voor steeds meer complexiteit. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain, wearables en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons voor kunnen stellen.

Echter de belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen en bedrijfscultuur. Er ontstaan ook in de zorg nieuwe organisatievormen die onze kijk op leiderschap radicaal veranderen. De hedendaagse zorgprofessional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

Lanting geeft aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases praktische handvatten en advies over hoe de zorg zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Volgende week wordt de eerste blog in deze serie geplaatst: ‘De zin en onzin van zelfsturing in de zorg’. Wij wensen u veel leesplezier!

Blog 1 van Menno Lanting: ‘De zin en onzin van zelfsturing in de zorg’
Blog 2 van Menno Lanting: ‘Wat de zorg kan leren van Spotify’

Sorry, the comment form is closed at this time.