070 357 0800

OlmenEs

OlmenEs, ruimte voor ontwikkeling
OlmenEs is een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking centraal in Noord Nederland. Antroposofie is de basis van deze organisatie. OlmenEs biedt zorg, begeleiding en ondersteuning bij het samen wonen, samen werken en samen leven. Voor OlmenEs is de persoonlijkheid van de bewoner leidend, niet zijn beperking.
OlmenEs ligt in een prachtige en rustige omgeving in het buitengebied van Appelscha op een groot bosrijk terrein van ruim 50 hectare. Hierop staan negen woonhuizen, zeven werkgebouwen, een boerderij, de winkel – theeschenkerij en vele andere voorzieningen.

Kerstmarkt 2016
Op vrijdagmiddag 16 december heeft de traditionele kerstmarkt plaatsgevonden op het terrein van OlmenEs.
Naast het aanbod van de talrijke (kerst)producten is de markt een prachtige gelegenheid om kennis te maken met OlmenEs of om vrienden en bekenden te ontmoeten.

De kerstmarkt heeft blijkbaar een goede naam opgebouwd in Appelscha, er heerste een gezellige drukte op het terrein!

Samen met een grote groep medewerkers en bewoners hebben 3 vrijwilligers van SDB Groep op deze dag geholpen met de voorbereidingen en de opbouw van de kerstmarkt. Zo zijn er kramen opgebouwd, kerstbomen geplaatst, een paar honderd broodjes gesmeerd en zijn er ruim 10 vuurkorven brandend gehouden. Ook tijdens de markt hadden zij een taak te vervullen. De soep, chocolademelk en glühwein hadden gretig aftrek!
Na afloop zijn alle kramen weer afgebroken en opgeruimd en is nog even nagepraat met de groep medewerkers.

Een gezellig drukke dag maar erg leuk en met zeer dankbare bewoners en medewerkers in een fantastisch mooie omgeving.

Sorry, the comment form is closed at this time.