070 357 0800

Open systeem

Bij veel van onze klanten wordt er gebruik gemaakt van verscheidene systemen (applicaties) om hun data in te voeren, te bewaren en te verwerken. Dit begint meestal bij een ECD (systeem waar de clienten die zorg ontvangen in worden vastgelegd) en eindigt vaak bij de applicatie die de medewerker uiteindelijk van een loonstrook voorziet.

Ondanks dat wij bijvoorbeeld een prima oplossing bieden voor een volledige verzuim registratie kiezen klanten er soms toch voor om de verzuimregistratie in een extern pakket vast te leggen (dit noemen wij dan het bronsysteem), en die optie willen wij onze klanten ook graag bieden. Om hier in te voorzien zijn wij dit jaar begonnen met het bouwen van een ‘Open systeem’.

Wat houdt zo een open systeem dan precies in? Kunnen alle soorten bronsystemen hier dan naadloos op aansluiten?

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, maar wij bieden nu de mogelijkheid om via een gestandaardiseerde koppeling, in de techniek noemen wij dat een RESTful API, data realtime geautomatiseerd ons systeem in te brengen. Het voordeel van deze nieuwe techniek is dat elk apparaat of applicatie (onafhankelijk van de gebruikte techniek) kan koppelen omdat de koppeling gebaseerd is op het HTTP protocol. Dit protocol wordt bijvoorbeeld ook door uw browser gebruikt om een web pagina op te halen en te tonen.

Momenteel zijn we hard bezig om verschillende entiteiten binnen onze software via deze WebAPI beschikbaar te stellen, u kunt dan denken aan het aanmaken/bewerken/verwijderen van onder andere de volgende gegevens:

* Medewerkers.

* Dienstverbanden.

* Verzuim.

* Cllienten en afspraken.

Omdat de meerderheid van onze klanten toch kiest om de SDB producten als bron systeem te gebruiken hebben we ook een platform ontwikkeld om gegevens van onze eigen applicaties realtime te koppelen naar externe systemen.

Met zo een open systeem worden de mogelijkheden enorm uitgebreiedt, en kan (met de juiste inspanning) veel bereikt worden.

Zou het bijvoorbeeld niet geweldig zijn als er een nieuwe medewerker in dienst komt deze automatisch wordt aangemaakt in ons systeem zodra ICT een nieuwe netwerk gebruiker voor deze medewerker heeft aangemaakt? Natuurlijk zou dit ook andersom kunnen, en kan er binnen SDB*Selfservice een medewerker aangemaakt worden, waarna er na goedkeuring van deze medewerker direct een netwerk gebruiker aangemaakt wordt.

Wij zijn erg benieuwd wat uw wensen zijn omtrent het automatisch koppelen van data en welke mogelijkheden u ziet met deze nieuwe techniek.

Sorry, the comment form is closed at this time.