070 357 0800

Professionaliseer vrijwilligersmanagement met het Vrijwilligersportaal

SDB Ayton lanceert interactief Vrijwilligersportaal

Het aantal vrijwilligers in Nederland, en specifiek in de zorgsector, stijgt elk jaar. Vorig jaar meldde het CBS dat bijna één op de twee Nederlanders aan vrijwilligerswerk doet. Dit vraagt om professionalisering van het vrijwilligersmanagement. Vandaar dat SDB Ayton het SDB Ayton Vrijwilligersportaal introduceert; een overzichtelijk, digitaal platform waar een zorgorganisatie samen met vrijwilligers gebruik van kan maken. Alle gegevens van de vrijwilliger zijn op elk moment toegankelijk en inzichtelijk, veilig en online. Een eenvoudige tool voor meer overzicht en structuur, met als resultaat betrokken vrijwilligers.

“Bij Cato wonen welzijn zorg in Den Haag zijn vrijwilligers erg belangrijk. Vrijwilligers werken samen met onze medewerkers om persoonsgerichte zorg en ondersteuning aan onze bewoners te realiseren”, aldus vrijwilligerscoördinator Vivian den Biggelaar. “We werken al met veel vrijwilligers en we zoeken er nog veel meer. Dit vraagt om een andere aanpak waarbij je administratieve processen professioneel moet inrichten. Dat er verschillende zorgorganisaties mochten meedenken, maakt dat dit portaal zo goed aansluit bij de praktijk. Zo vind ik het hebben van overzicht en makkelijk contact houden erg prettig. Ook dat je inzicht hebt in de competenties vinden wij belangrijk, aangezien we vrijwilligers opleiden. Het zal ons en de vrijwilligers niet alleen een hoop tijd schelen. De vrijwilligers krijgen de waardering, belangstelling en aandacht die ze verdienen. En dat vinden wij net zo belangrijk. We kunnen niet wachten om met het portaal te starten.”

“Met het SDB Ayton Vrijwilligersportaal digitaliseren we het vrijwilligersmanagement dat voor veel zorginstellingen zeer tijdrovend is.”, aldus Vincent van Staalduinen, Customer Success Director van SDB Ayton. “Voordat we gestart zijn hebben we veel overleg gehad met verschillende zorginstellingen om tot de juiste inzichten te komen. En dat blijven we natuurlijk doen. We zijn enthousiast dat we het SDB Ayton Vrijwilligersportaal nu beschikbaar hebben en de eerste zorginstellingen snel gaan starten zoals onder andere Cato wonen welzijn zorg en ook De Kindertelefoon.”

Transparant platform voor zorgorganisaties en vrijwilligers

Het digitale platform maakt Excel lijstjes overbodig. Het is overzichtelijk, eenvoudig en voorkomt papieren rompslomp. Met het Vrijwilligersportaal kunnen zorgorganisaties eenvoudig:

  • Vrijwilligers een eigen profiel laten aanmaken en aanpassen inclusief competenties
  • De juiste vrijwilliger vinden voor activiteiten met een overzicht van alle vrijwilligers
  • De vrijwilliger zijn eigen declaraties en km-vergoedingen in laten dienen
  • Declaraties en vergoedingen goedkeuren en gemakkelijk uitbetalen
  • Nieuws of activiteiten in één keer aankondigen aan alle vrijwilligers
  • Chatten via de ingebouwde chat (van zorgorganisatie tot vrijwilliger en ook vrijwilligers onderling. De vrijwilliger ontvangt een notificatie)

Klik hier voor meer informatie of contact over het Vrijwilligersportaal van SDB Ayton.

Sorry, the comment form is closed at this time.