070 357 0800

SDB*Salaris: interessante nieuwe features

Buiten de aanpassingen voor de wet- en regelgeving zijn er recent ook diverse handige aanpassingen gedaan in SDB*Salaris die u wellicht nog niet bent tegengekomen.

Loonaangifte en UPA
De loonaangifte en het UPA-bericht zijn als xml-bestand nu ook beschikbaar bij de salarisoutput. Voorheen kon het bestand wel opgevraagd worden, maar was bijvoorbeeld downloaden niet mogelijk. Ook alle historische berichten zijn daar beschikbaar.

Ga naar https://www.sdbstart.nl/Start/Output

Nog een keer loonaangifte: het betalingskenmerk
In het scherm en op papier is bij de loonaangifte het betalingskenmerk toegevoegd. Ook is het mogelijk om dit gegeven zelf te genereren.

Ga naar https://www.sdbstart.nl/Start/Embed/P7/LA

Mutatieverslag en signaleringsoverzicht voortaan ook in csv-formaat
De pdf-overzichten ‘Mutatieverslag’ en ‘Signaleringsoverzicht’ zijn voortaan ook in csv-formaat beschikbaar. Vooral bij grotere hoeveelheden data kan het handig zijn vanwege sortering en filtering. Ze zijn te herkennen aan de prefix MVS respectievelijk SIGN, gevolgd door uw klantnummer. Er zitten geen extra kosten verbonden aan deze twee nieuwe opties.

Ga naar https://www.sdbstart.nl/Start/Output

Overzicht loonkostenvoordeel (LKV)
Het LKV-overzicht gaf een te beperkt zicht op de LKV. Vanaf nu zijn alle op- en afboekingen goed zichtbaar gemaakt.

Ga naar https://www.sdbstart.nl/Start/Output

Transporteren loonfactor
De “Transportknop” in het scherm “Onderhoud loonfactoren” was oorspronkelijk gemaakt om een loonfactor tijdelijk in de werkkostenregeling te kunnen stoppen. Als de ruimte niet meer toereikend was, kon je de betreffende loonfactor weer transporteren naar een andere (bruto) loonfactor. Aangezien steeds vaker de behoefte bestaat om te transponeren (of transporteren) om een andere reden, is deze restrictie er af gehaald. De transportknop wordt beschikbaar gesteld bij elke loonfactor waarbij de belastbaarheidscode ongelijk is aan nul.

Er kan getransporteerd worden naar elke loonfactor waar een omschrijving is ingevuld.

Ga naar https://www.sdbstart.nl/Beheer/Embed/P7/KLLNF

Sorry, the comment form is closed at this time.