070 357 0800

Stichting LuciVer, locatie La Verna Wijchen

SDB vrijwilligers helpen LuciVer tijdens Nijmeegse Vierdaagse

In het kader van SDB*Cares hielpen op 20 juli 2016 drie SDB vrijwilligers bij Stichting LuciVer, locatie La Verna in Wijchen. LuciVer is een verzorgings- en verpleeghuis dat maximale ruimte biedt aan hun bewoners door de eigen regie, zingeving, spiritualiteit en persoonlijke initiatieven centraal te stellen. Met deze visie streeft LuciVer ernaar het welzijn, wonen en leven van hun bewoners zo aangenaam mogelijk te maken.

Nijmeegse Vierdaagse
Ieder jaar loopt op de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse het parcours langs La Verna. De bewoners kijken hier altijd erg naar uit en vinden het leuk om de bijna 50.000 wandelaars aan te moedigen. Voor de medewerkers is het echter te veel werk om dit naast de gebruikelijke werkzaamheden te organiseren. LuciVer schakelt daarom vrijwilligers in, die de bewoners naar het parcours begeleiden, hen voorzien van drinken en hen gezelschap houden. Onze SDB vrijwilligers waren om zes uur ’s ochtends in Wijchen om de bewoners naar het parcours van de Nijmeegse Vierdaagse te brengen. Rond die tijd passeerden de eerste wandelaars al het verzorgingshuis.

Feestelijke ochtend
De vrijwilligers haalden de bewoners van de locaties La Verna en Portioncula op van hun kamers en brachten ze naar de partytenten langs het parcours. Veel van de wandelaars maakten een praatje met de bewoners en zij genoten hier zichtbaar van. De gezellige muziek van de “seniorenband” aan de overkant maakte het feest compleet. Vanwege de extreme warmte moesten de bewoners veel drinken en ook daarbij waren de extra handen zeer welkom. Toen de laatste wandelaars waren gepasseerd, kregen de bewoners traditiegetrouw patat en dit was de afsluiting van een feestelijke ochtend. Onze SDB vrijwilligers werkten samen met de vaste vrijwilligers van LuciVer. Zij vertelden veel over de dagelijkse gang van zaken binnen het verzorgingshuis. Daarmee was het voor onze SDB vrijwilligers niet alleen leuk maar ook informatief. Hun inzet werd bovendien door de bewoners en medewerkers van LuciVer erg gewaardeerd.

Sorry, the comment form is closed at this time.