070 357 0800

Transitievergoeding voor uw medewerkers berekenen

Salarisadministrateur en P&O ‘er kunnen vanaf april eenvoudig vanuit SDB*Salaris een transitievergoeding voor medewerkers berekenen

Vorig jaar is het ontslagrecht in Nederland versoepeld. Wanneer een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, bent u in principe een transitievergoeding verschuldigd. Met deze vergoeding wordt het ontslag gecompenseerd en anderzijds wordt hiermee de overgang naar een andere baan vereenvoudigd. Dit is echter alleen van toepassing wanneer er tenminste een arbeidsrelatie van minimaal 24 maanden is geweest en op uw initiatief de arbeidsrelatie wordt verbroken.

Bij het berekenen van een transitievergoeding moet met diverse zaken rekening worden gehouden. Dit betekent dat u veel uitzoekwerk heeft om een correcte vergoeding te berekenen. In een eerder stadium heeft SDB Groep gekozen, via de SDB*Selfservice module, de managers de mogelijkheid te geven een transitievergoeding automatische te laten berekenen. Vanaf half maart is het eveneens mogelijk deze berekening via SDB*Salaris uit te voeren. Deze optie, nadat de juiste bevoegdheden zijn toegekend, is beschikbaar onder Medewerkers | Gegevens | Transitievergoeding.

Om tot een correcte berekening te komen moet u eerste de juiste persoon selecteren. Vervolgens worden de benodigde gegevens, over de laatste 12 maanden, uit het systeem gehaald. Eventueel kunt u nu handmatig diverse gegevens aan passen. Door op de knop “Berekenen” te klikken, wordt de transitievergoeding berekend. Uiteraard kan de berekening op papier worden afgedrukt zodat u hiermee de werknemer kan informeren.

Sorry, the comment form is closed at this time.