070 357 0800

Worden uw contracten nog met pen en papier ondertekend?

Tegenwoordig is er zoveel gedigitaliseerd, dat werken met papieren documenten uitzonderlijk is geworden. Maar het ondertekenen van documenten doen we nog wel vaak met pen en papier. Terwijl ook dit eenvoudig te digitaliseren is.

Digitaal ondertekenen is volledig rechtsgeldig en levert veel voordelen op. Het is goedkoper en efficiënter dan de traditionele handtekening. Een document opslaan, printen, tekenen met pen, scannen, opnieuw opslaan en dan e-mailen of op de post doen. Dat zijn een hoop stappen voor een simpel proces die eenvoudig vervangen kunnen worden door de digitale handtekening. Daarnaast worden de veiligheid en het inzicht in het ondertekenproces verbeterd wanneer er geen papieren versies meer kunnen rondslingeren.

Wanneer u gaat starten met digitaal ondertekenen, dan is dat een goed moment om na te gaan of uw processen op de juiste manier worden vastgelegd. Is een handtekening überhaupt nodig. Wie zouden de ondertekenaars moeten zijn en waar moeten de documenten worden vastgelegd?

Zo langzamerhand wordt alles gedigitaliseerd. Digitaal ondertekenen van documenten is tot nog toe achter gebleven, maar dit zal gaan veranderen. Zeker nu steeds meer softwareleveranciers de mogelijkheid om digitaal te ondertekenen standaard integreren in hun oplossingen.

Sorry, the comment form is closed at this time.